Det skrives ofte om bitcoin i norske aviser. I år har bitcoin fått oppmerksomhet blant annet for den elleville verdiøkningen.

Men det finnes langt flere kryptovalutaer der ute med ulikt formål og bruksområder, ifølge bitcoin-ekspert og leder for Norges bitcoin- og blockchainforening Stephan Nilsson.

– Det er greit å vite litt om ulike altcoins, men det viktigste er å ha en god forståelse av bitcoin og blokkjede-teknologien, sier han til E24.

Altcoins er en forkortelse for alternative kryptovalutaer, og det finnes hundrevis av dem. Under finner du beskrevet de Nilsson mener er de største og viktigste.

Teknologien som gjør alt mulig: Blokkjede

Det som gjør alle kryptovalutaer mulige, er kalt blokkjede-teknologi.

Nilsson forklarer teknologien på denne måten.

– Blokkjede er et åpent, grenseløst og distribuert nettverk hvor hvem som helst kan lagre små mengder informasjon på en veldig sikker måte, sier han.

Nilsson forklarer videre at informasjonen lagres i en blokk og som sikres med en kryptografisk kode, og hver gang det skjer en endring eller en transaksjon blir en ny blokk med den nye informasjonen laget. Det er slik blokkjeden oppstår.

– Den grunnleggende funksjonen i blokkjede-teknologien er å kunne overføre eierskap uten noen sentral tredjepart, som for eksempel banker. Det er også verdens sikreste måte å lagre informasjon på, ettersom ingen kan endre, slette eller forfalske informasjonen i blokken, sier Nilsson.

Det er ingen som eier blokkjede-teknologien, og desto flere personer som tar den i bruk, jo sikrere er det for alle.

Nilsson understreker at blokkjede-teknologi ikke bare lar oss utføre transaksjoner trygt og anonymt, man at man også kan brukes til mye annet som å lage kontrakter, identifikasjon, stemme ved valg og mye mer.

les mer: http://e24.no/boers-og-finans/bitcoin/dette-er-kryptovalutaene-du-maa-vite-om/24119117