Kjøp og Salg

Hvordan få tak i bitcoins på?

Det finnes flere måter å kjøpe bitcoins på: Din bitcoin lommebok har funksjoner for å ta imot og sende bitcoins. Du kan enkelt og sikkert la noen sende bitcoin til din lommebok ved å sende dem din bitcoin adresse, eksempel: 1ELr88mtJsVK8nfXnQNb7BDmGgFQEBWAqG via e-post, sms, chatt mm. Det er også mulig å sende sin bitcoinadresse som en QR kode som illustrert på bilde. Avsender kan da «scanne» din QR kode og sende bitcoin til deg.

 

Det finnes ingen risiko ved å gi ut eller vise frem din «public» (offentlige) adresse. Det eneste de vil få til er å sende bitcoin til deg. De kan ikke ta ut penger av din bitcoin lommebok eller se hvor mye bitcoin du har på andre adresser. En «public» bitcoin adresse vil alltid starte på 1.

 

 

Du kan kjøpe og selge bitcoin med en kjent norsk bitcoin selger – BitMynt.no

På den norske nettsiden bitmynt.no kan du kjøpe og selge bitcoins direkte med Sturle Sunde. Han er kjent i Bitcoin miljøet i Norge for å være ærlig og serviceminded. Sturle har vært aktiv i Bitcoin miljøet siden 2010. Han handler i hovedsak via IRC men du kan også sende vanlig epost (sturle@bitmynt.no) eller kontakte han via LocalBitcoins.

 
Du kan kjøpe og selge bitcoins via LocalBitcoins.com
 

LocalBitcoins.com kan du finne andre personer som vil kjøpe og selge bitcoin i nærheten av deg. LocalBitcoins tar en liten avgift av selgeren på 1%. For denne prisen tilbyr LocalBitcoins en Escrow tjeneste som hjelper med at handelen skal gå smertefritt da man handler med ukjente personer. Da du og selger kommer til enighet over hvor mange bitcoin du ønsker å kjøpe, tvinges selgeren å sende den mengden til LocalBitcoins.com. De holder dem sikkert (i Escrow) inntil du har betalt selgeren. Da selgeren mottar betalingen melder han ifra til LocalBitcoins som sender over dine bitcoins til din bitcoin lommebok hos LocalBitcoins. Derretter kan du sende dine nye bitcoins til en hvilken som helst lommebok.

Video: Hvordan kjøper man bitcoins på LocalBitcoins.com

 
Du kan kjøpe og selge bitcoin på en desentralisert trading platform

Utviklingen av desentraliserte bitcoin trading platformer tar fart. Med desentraliserte bitcoin trading platformer håndteres ingen bitcoin eller fiat penger på noen sentralisert server eller nettside. Alle transaksjoner skjer direkte mellom selger og kjøper, trading platformene fungerer kun som et kontakt middel. Dette øker sikkerheten veldig. Det finnes ingen sentral plass å «hacke/angripe» samt at det ikke finnes en sentral plass med mye verdier som bitcoins eller penger.

 

 
Bitsquare

BitSquare.io er en desentralisert trading plattform hvor man laster ned og installerer et program. Ved hjelp av BitSquare programmet kan du finne andre personer som vil selge og kjøpe bitcoins. BitSquare er OpenSource.
Video: Beskrivelse av BitSquare.io

 
Kjøpe og selge via sentraliserte trading platformer (Exchange)

Det finnes en del sentraliserte trading platformer der du kan registrere deg og kjøpe bitcoin til aktuell pris. Ettersom disse er sentraliserte og koblet opp mot eksisterende banksystem må de følge regler som KYC – Know Your Customer og AML – Anti Money Laundering som gjelder i det landet der de opererer. Du må derfor registrere deg og sende inn et bevis på hvem du er, eksempelvis en kopi av ditt pass eller bankkort, bosteds adresse og bankkontonummer.

OBS! Husk å ikke lagre penger/bitcoin på sentraliserte platformer!

Det viktige å huske på er at man ikke bruker disse platformene som en lagringsplass over lengre perioder. Send dine bitcoin til din private lommebok og send dine fiat penger til din bankkonto. Det hender slike sider blir angrepet og tatt av hackere.

Bitstamp.net

Bitstamp.net er en europeisk trading platform som er registrert i Luxembourg med kontor i UK og USA. Bitstamp regnes som verdens nest største trading platform for crypto valuta. Bitstamp startet 2011 i Slovenien men flyttet i 2013 til England og ble i 2016 registrert i Luxembourg.

Video: Informasjon om BitStamp.net

Kraken.com

Kraken.net er en amerikansk basert trading platform som startet i 2011.